Våren på Larvik Museum

(Foto: Majala Tamber)

Våren 2018 fortsetter Larvik Museum med tradisjonsrike aktiviteter og arrangementer i Verksgården, Herregården og på Sjøfartsmuseet. For aller første gang tar påskeaktivitetene form av en fiktiv kriminalgåte fra 1700-tallet som skal løses – med Herregården og omgivelsene som ramme. I tillegg fortsetter foredragsrekken på Sjøfartsmuseet, i samarbeid med Foreningen Larvik Sjøfartsmuseum, som tar utgangspunkt i personene som er behandlet i utstillingen Oppdagere og eventyrere, som åpnet i fjor.

 

FOREDRAGSKVELD: MAGNUS ANDERSEN

Sjøfartsmuseet, 25. januar kl. 19.00

Magnus Andersen var Langestrand-gutten som krysset Atlanterhavet i et vikingskip og skapte oppmerksomhet om Norge og norsk historie i USA. James Ronald Archer forteller om denne pionerturen med vikingskip i moderne tid. Foredraget arrangeres i samarbeid med Foreningen Larvik Sjøfartsmuseum.

(Foto: Per Nyhus’ fotoarkiv)

Les mer om arrangementet her

 

FASTELAVN I VERKSGÅRDEN

Verksgården, 11. februar kl. 12.00-16.00

På fastelavnssøndag har vi åpent i Verksgården og du kan komme og binde og pynte fastelavnsris og klippe kattemasker. Det er også mulig å være med på en spennende omvisning i utstillingene våre og prøve lykken på skattejakt i museet.

Les mer om arrangementet her

 

BARNAS VERDENSDAG

Sliperiet, 10. mars kl. 12.00-16.00

Denne lørdagen myldrer det av verksteder, konserter, spennende lyder, lukter, smaker og opplevelser fra mange forskjellige land på Sliperiet. På Larvik Museums verksted kan du lære om førstereisguttene som reiste ut fra Larvik.

Les mer om arrangementet her

 

FOREDRAGSKVELD: OSCAR WISTING OG «MAUD RETURNS HOME»

Sjøfartsmuseet, 13. mars kl. 19.00

Oscar Wisting-biograf Jan Ingar Hansen kommer tilbake til Sjøfartsmuseet for å snakke om Oscar Wistings liv og virke etter Sydpolen, med vekt på ekspedisjonen med polarskuta Maud. I tillegg kommer Jan Wanggaard, som er leder for prosjektet «Maud returns home».

Les mer om arrangementet her

 

PÅSKEMYSTERIUM I HERREGÅRDEN

Herregården, 25.-28. mars, 12.00-16.00

Hjelp – en kjeltring har vært på ferde i Herregården! Både inne i og utenfor bygningen finnes en rekke ledetråder. Klarer du å finne den skyldige? Dette er en 1700-talls kriminalgåte for hele familien.

(Foto: Majala Tamber)

Les mer om arrangementet her

 

MARITIM FAMILIEDAG

Sjøfartsmuseet og Skottebrygga, 27. mai kl. 12.00-16.00

Bli med på spennende maritime aktiviteter ute og inne. Ute kan du lage og sjøsette din egen båt, det blir rebusløp og skattejakt, og omvisninger for både barn og voksne. Her venter også innslag av helt nye aktiviteter. Følg med på hjemmesidene våre for oppdateringer.

(Foto: Majala Tamber)

Les mer om arrangementet her

 

FAMILIEDAG I HERREGÅRDEN

Herregården, 10. juni kl. 12.00-16.00

Sommeren er her og Herregården åpner igjen. Vi byr på et utvalg av sommerens familieaktiviteter samt omvisning for både barn og voksne i grevens gemakker.

(Foto: Majala Tamber)

Les mer om arrangementet her

Forrige artikkelFrem fra glemselen: unike tapeter på Herregårdens loft Neste artikkelMånedens bilde i januar