Guidede turer

Omvisning i Herregården

Larvik museum kan tilby  omvisninger og vandringer for grupper. Ta kontakt med oss, så skreddersyr vi et opplegg for nettopp din gruppe.

For priser og booking, ta kontakt med Ane Ringheim Eriksen
Telefon: 48 10 66 00


OMVISNINGER

Den glemte byen
Vår hovedutstilling Den glemte byen tar for seg Larviks grevskapshistorie fra 1600- og 1700-tallet. Her kan du få møte noen av menneskene som satte sitt preg på Larvik på denne tiden. Denne utstillingen er første del av en større satsing på byens historie. I omvisningen vil vi også komme innom utstillingene Byen før byen om Larviks tidlige historie, og utstillingen Debatt og feiring, som handler om Larviks spesielle stilling som dansk grevskap da grunnloven ble skrevet i 1814.

Fra utstillingen Den glemte byen i Verksgården
Fra utstillingen Den glemte byen i Verksgården. Foto: Caroline Omlid.

 

Herregården
Vandringen i Herregården gir en spennende innføring i Larviks grevskapshistorie. På vei rundt i den gamle residensbygningen, som ble oppført av Grev Ulrik Fredrik Gyldenløve og sto ferdig i 1677, får du høre om hvordan grevene og personene som omga dem satte sitt preg på så vel bygningen som byen. Vandringen tar ca en time, og tilbys hver dag i sommersesongen kl 13.00, 14.00 og 15.00. Ellers i året etter avtale. Om vinteren er Herregården svært kald og mørk, så da har vi ikke omvisninger her.

 

 

 

Forrige artikkelKontakt oss Neste artikkelUtleie
Vi trenger din hjelp!
Hei, vil du hjelpe oss til å få bedre hjemmesider? Vi trenger din tilbakemelding! Din identitet vil holdes skjult. Klikk her for å svare!