Oppdagere og eventyrere – ny utstilling på Sjøfartsmuseet

Søndag 28. mai åpnet vår nye utstilling Oppdagere og eventyrere i andre etasje på Sjøfartsmuseet.

Nils Anker, direktør i Vestfoldmuseene, Aina Aske og Ane Ringheim Eriksen fra Larvik Museum, og James Ronald Archer fra Foreningen Larvik Sjøfartsmuseum holdt taler. Deretter var det høytidelig åpning ved varaordfører Olav Nordheim.

Åpning av utstillingen. Fra venstre: Nils Anker, Ane Ringheim Eriksen, museumshåndverker Lars Rauan og James Ronald Archer.

Vi på museet er svært glad for at Odd Ekanger Olsen, som er omhandlet i utstillingen, hadde mulighet til å være til stede og kaste glans over åpningsdagen.

Odd Ekanger Olsen

Utstillingen handler om åtte Larvikinger som har utfordret havet og naturkreftene mer enn de fleste. Deres ekspedisjoner har hatt ulike formål. Noen har reist for å bevise en teori eller oppnå et mål, andre har vært drevet av ren eventyrlyst. Alle har de gjennom sine reiser bidratt til å sette Larvik og Norge på kartet.

I utstillingen kan du bli bedre kjent med:
Magnus Andersen og hans ferd med en kopi av Gokstadskipet til verdensutstillingen i Chicago i 1893
Speiderguttene Reidar Teigen og Odd Ekanger Olsen og deres kanoferd fra Larvik til Kenya i 1952-1953.
Thor Heyerdahl og ekspedisjonene med Kon-Tiki (1947), Ra (1969 og 1970) og Tigris (1977 – 1978)
Polfareren Oscar Wisting og hans ekspedisjoner i årene 1911 – 1926
Hvalfangstpioner Carl Anton Larsen og hans ekspedisjoner i Antarktis
og ekteparet Erling og Julie Tambs’ seilas med Colin Archer-skuta Teddy fra Norge til New Zealand i 1928-1931.

RS Larvik, kanoen som Reidar Teigen og Odd Ekanger Olsen padlet til Kenya i

Modeller av Kon-Tiki og Ra II, Thor Heyerdahls berømte ekspedisjonsfarkoster

Modell av polarskuta Fram

Utstillingen er et samarbeid mellom Foreningen Larvik sjøfartsmuseum og Larvik museum, og arbeidsgruppen har bestått av James Ronald Archer, Erling Melsom, Inger Andersen Kise, Marianne Sørensen og prosjektleder Ane Ringheim Eriksen.

Vil du se utstillingen? I tidsrommet 23. juni-19. august er åpningstidene torsdag-søndag kl. 12.00-16.00.

Velkommen!

Forrige artikkelSpor etter Herregårdsdammens kanal Neste artikkelWesterdals-studenter og Larvik anno 1767