Sjøfartsmuseet

SJØFARTSMUSEET
Etter mange år med utvendig restaurering av Sjøfartsmuseet, er det en glede å gjenåpne underetasjen i museet med en ny utstilling. Utstillingen Stolte skip på verdens hav viser et utvalg skutebilder og modeller fra Foreningen Larvik Sjøfartsmuseums store samling.  Her ligger det mange spennende historier om skutene og deres skjebne, kapteiner og deres meritter, og om skutemalerne som i havner verden rundt portretterte skuter for redere og kapteiner.

SKOTTEBRYGGA
Skottebrygga ble anlagt i 1750-årene og er Larviks eldste offentlige brygge.  Båtene som brukte Skottebrygga var stort sett hollenderkoffer og andre småfartøy. Larvik eksporterte i 1835 2/3 av all trelasten til Holland, og hollenderskutene var et kjent bilde i byen.

Grov sjø og vind medførte at det stadig var behov for reparasjoner, og brygga har blitt utbedret og forsterket en rekke ganger etter stormskader. Til tross for sin sentrale plassering i havna, ble Skottebrygga likevel aldri noe mer enn ei havn for småfartøyer.

 

skottebrygga

Skottebrygga. Foto: Ludvigsensamlingen.

JÆRBUEN
”Jærbuen II” ble sjøsatt som lystbåt fra Colin Archers slipp på Tollerodden i 1898. Båten ble innkjøpt i 2007 i forbindelse med 175 års jubileet for Colin Archers fødsel.

Forrige artikkelHerregården i Larvik Neste artikkelLarvik Museum
Vi trenger din hjelp!
Hei, vil du hjelpe oss til å få bedre hjemmesider? Vi trenger din tilbakemelding! Din identitet vil holdes skjult. Klikk her for å svare!