Verksgården

Verksgården
Larvik museum holder til i Verksgården på Langestrand. Her har museet sin viktigste formidlingsarena med faste og midlertidige utstillinger, arrangementer, foredrag og familieaktiviteter.

Om Fritzøe Verk
Verksgården eller ”Verkensgården”  var opprinnelig en del av Fritzøe jernverk som ble anlagt allerede på 1600-tallet. Verksporten og portnerboligene ble bygd i 1856 av daværende eier Michael Treschow. Museet holder til i en  bygning som tidligere var stall for verkets hester. Larvik Museum flyttet fra Herregården til Fritzøe Verk i 2002.

På museet kan du kjøpe en guidebok som viser vei til  spaserturer inne på verksområdet og i boligområdet på Langestrand. Boken kan også lastes ned her: Fritzøe Verk & Langestrand. En håndbok for historiske spaserturer.

Vil du vite mer, har Langestrand Nyttige Selskabs utgitt Langestrands historie i to bind i samarbeid med Fortidsminneforeningen. Bind 1 heter Langestrand og Fritzøe værk – et jernverksamfunn ved havet og bind 2 heter Langestrand. Fra Bellevue til Skrubbehjul. Begge er å få i museets butikk.

 

Neste artikkelHerregården i Larvik
Vi trenger din hjelp!
Hei, vil du hjelpe oss til å få bedre hjemmesider? Vi trenger din tilbakemelding! Din identitet vil holdes skjult. Klikk her for å svare!