Guidede turer

Omvisning i Herregården

Larvik museum kan tilby omvisninger og vandringer for grupper. Ta kontakt med oss, så skreddersyr vi et opplegg for nettopp din gruppe.

For priser og booking, ta kontakt med Aleksander Vågen Oxholm
Telefon: 92 60 53 56


OMVISNINGER

Verksgården
Den glemte byen tar for seg Larviks grevskapshistorie fra 1600- og 1700-tallet. Her kan du få møte noen av menneskene som satte sitt preg på Larvik på denne tiden. Denne utstillingen er første del av en større satsing på byens historie. I andre etasje finnes utstillingen Larvik i endring 1880-1915, som handler om Larviks utvikling fra grønn idyll til moderne by.

Fra utstillingen Den glemte byen i Verksgården

Fra utstillingen Den glemte byen i Verksgården. Foto: Caroline Omlid

 

Fra utstillingen Larvik i endring 1880-1915 i Verksgården. Foto: Bjørn Kamfjord

 

Herregården
Vandringen i Herregården gir en spennende innføring i Larviks grevskapshistorie. På vei rundt i den gamle residensbygningen, som ble oppført av Grev Ulrik Fredrik Gyldenløve og sto ferdig i 1677, får du høre om hvordan grevene og personene som omga dem satte sitt preg på så vel bygningen som byen. Vandringen tar ca en time, og tilbys hver dag i sommersesongen kl 13.00, 14.00 og 15.00, og i helgene frem til slutten av september. Ellers i året etter avtale. Om vinteren er Herregården svært kald og mørk, så da har vi ikke omvisninger her.

Herregården. Foto: Vidar Askeland

 

Sjøfartsmuseet
På Sjøfartsmuseet kan du se utstillingen Oppdagere og eventyrere som handler om åtte kjente Larvikinger som gjennom sine reiser var med på å sette Larvik og Norge på kartet. Omvisninger tilbys på faste dager i sommersesongen fra slutten av juni til slutten av august. Ellers i året etter avtale.

Fra utstillingen Oppdagere og eventyrere på Sjøfartsmuseet. Foto: Majala Tamber

 

Forrige artikkelKontakt oss Neste artikkelUtleie