Pågående arbeid i Herregården

I disse dager foretar vi inventering og avfotografering av gjenstander i Herregården. Samtidig tørker vi støv og rengjør møbler og inventar med tanke på kommende arrangementer – og sommersesongen, som snart er i gang. Det er nemlig mye som skal gjøres før vi åpner dørene for publikum. Mange flere gjenstander skal på plass, og tidsriktige tekstiler skal sys for hånd.

Fotograf Mekonnen Wolday fra Samlingsforvaltningen

De nyinnkjøpte tilskuddene til inventaret i Herregården, som himmelseng og spillebord, utgjør en del av en flerårig møbleringsplan. Restaurering og utbedring av interiøret inngår også som en del av museets arbeid, hvor målet for sommeren er å kunne presentere noen av rommene i bygningen slik de kan ha vært ca år 1733 – i grevenes tid.

Museumsmedarbeider Inger Hugdahl Lund

Det er også et lystbetont og meningsfullt arbeid, som på sikt vil gjøre at den barokke tømmerbygningen vil fremstå for publikum som den aldri før har gjort. Slik vil vi gi noe av Herregårdens fordums prakt tilbake, og samtidig kunne tilby besøkende et unikt stykke Larviks- og Norgeshistorie.

Forrige artikkelArnold Jacoby forteller om arbeidet med boka "Det angår også deg" Neste artikkelSpor etter Herregårdsdammens kanal