Prosjektoppstart «The wooden treasure»

IMG_6147
Larvik museum deltar i prosjektet The wooden treasure.

Under besøket i Lublinregionen fra 9. 13, juni besøkte vi byene Tyszowce, Krasnobrod, Szczebrzeszyn, Wojslawice, Hrubieszow og Dubienka som alle inngår i prosjektet. Vår polske samarbeidspartner The «Grodzka Gate – NN Theatre» Centre har igangsatt et stort dokumentasjonsarbeid som skal ende opp i virtuelle modeller av byene.

Ved Larvik Museum skal vi gjøre tilsvarende dokumentasjon av arkivmateriale, kart og fotografier. Målet er modeller av bebyggelsen på tre tidspunkter: 1690 – 1770 – 1900, og i likhet med kollegene i Polen arbeider også vi med beskrivelse av hvordan menneskene i Larvik har levd og vært med på å skape byen.

Den andre delen av prosjektet handler om bevaring av kulturarven og når vi samles i Larvik 26. og 27. juni vil Norsk institutt for kulturminneforskning forelese om bevaring og restaurering, norsk byggeskikk og teknikk samt utfordringer innenfor bygningsvern. Vi på Larvik museum gleder oss til å vise fram lokal kulturarv med eksperthjelp fra Jørgen Solstad som arbeider i Kulturarv, Vestfold fylkeskommune.

Wojslawice_skomaker

IMG_8415

IMG_8525

Borowica_ute1

Forrige artikkelEØS-prosjekt om trearkitektur – samarbeid mellom Norge og Polen. Neste artikkelBesøk fra Polen